Vecchia Torre

Vecchia Torre

Vecchia Torre

Vecchia Torre is een Italiaanse wijnmakerij gelegen in de regio Puglia. Het werd in de jaren 50 opgericht door een groep lokale druiventelers die samenkwamen om hun kennis en expertise op het gebied van wijnmaken te delen. Tegenwoordig is Vecchia Torre een van de grootste en meest gerespecteerde wijnmakerijen in Puglia, die een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit produceert die het unieke terroir van de regio laten zien.

Het wijnhuis is gelegen in het hart van Salento, een subregio van Puglia die bekend staat om zijn warme, zonnige klimaat en vruchtbare bodems. Het wijnbereidingsteam van Vecchia Torre besteedt veel zorg aan het produceren van wijnen die uitdrukking geven aan het unieke terroir van de regio, met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken en moderne technologie om wijnen te maken die zowel authentiek als eigentijds zijn.

Enkele van de druivensoorten die door Vecchia Torre worden verbouwd, zijn Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera en Fiano. Deze druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst, vervolgens gefermenteerd en gerijpt in een combinatie van roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten om wijnen te produceren die rijk, complex en uitgebalanceerd zijn.

Naast het assortiment stille wijnen, produceert Vecchia Torre ook een scala aan mousserende wijnen volgens de traditionele methode, evenals een selectie zoete wijnen en dessertwijnen. De vlaggenschipwijn van het wijnhuis is de Primitivo di Manduria Riserva, een rijke en volle rode wijn die algemeen wordt beschouwd als een van de beste wijnen die in Puglia worden geproduceerd.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst