Pratello

Pratello

Pratello

Pratello, voluit Azienda Agricola Pratello geheten, is opgericht in 1860 door Dante Bertola. Het bedrijf is gelegen in Padenghe sul Garda. Een klein middeleeuws dorp aan de zuidwestkant van het Gardameer richting Brescia.

Biologische wijn

Het biologisch gecertificeerde landbouwbedrijf omvat in totaal 140 hectare. Daarvan is 66 hectare wijngaarden. De bodem is steenachtig met wat klei, ideaal voor de teelt van wijnstokken. Met een zeer lage opbrengst per hectare maar met grote kwaliteit. Alle rode druiven worden gekweekt in een dal op ongeveer 180 meter boven de zeespiegel. De witte druiven op een glooiende heuvel op het zuiden op ongeveer 250 meter boven zeeniveau. Belangrijk motto van de Azienda is het milieu, daarom hebben ze de Bio status over al hun wijngaarden en olijfbomen sinds 2004. Volgens eigenaar Vicenzo Bertola een bewuste keuze, aangedragen door zijn levensfilosofie.

Wijnmaker Emeliano Rossi

De wijnmaker Emeliano Rossi staat zeer hoog aangeschreven. Hij experimenteert graag met nieuwe technieken in combinatie met toepassing van natuurlijke gisten. Men produceert een breed gamma wijnen, allen toegespitst op de druiven die het karakter van de streek vormen, Rebo, Manzoni, Gropello en Lugana. Zeer overtuigende Italiaanse wijnen met expressie en terroir.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst