Villa Wolf

Villa Wolf

Villa Wolf

Weingut Villa Wolf is een gerenommeerde wijnmakerij in de regio Palts in Duitsland. Het wijnhuis, opgericht in 1756, heeft een lange geschiedenis in het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. De huidige wijnmaker, Patrick Möllendorf, nam het roer over in 1996 en heeft sindsdien gewerkt aan het nieuw leven inblazen van de reputatie van de wijnmakerij voor het maken van eersteklas wijnen.

De wijngaarden van Villa Wolf liggen op de zonnige hellingen van de regio Pfalz, met een mix van bodems waaronder löss, kalksteen en zandsteen. Het wijnhuis is vooral bekend om zijn Riesling-wijnen, die zijn gemaakt van druiven die zijn geteeld op enkele van de oudste Riesling-wijngaarden in de Pfalz. De wijnmakerij produceert ook andere variëteiten, waaronder Pinot Gris, Pinot Noir en Gewürztraminer.

De wijnbereidingsfilosofie bij Villa Wolf is gericht op het maken van wijnen die zowel uitdrukking geven aan hun terroir als benaderbaar zijn in hun jeugd. Om dit te bereiken, maakt het wijnhuis gebruik van een combinatie van moderne en traditionele wijnbereidingstechnieken. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit wordt gebruikt. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, met enkele gerijpte wijnen in grote eikenhouten vaten om complexiteit en diepte toe te voegen.

De wijnen van Villa Wolf hebben in de loop der jaren talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen en de wijnmakerij wordt erkend als een van de beste producenten van Duitsland.

Villa Wolf en Ernst Loosen

Voor Ernst Loosen was het overnemen van het landgoed JL Wolf opnieuw déjà vu. Net als bij Dr. Loosen greep hij de kans om een verwaarloosd wijndomein dat gezegend is met uitstekende wijngaarden nieuw leven in te blazen.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst