Ferrante

Ferrante

Tenuta Ferrante

Tenuta Ferrante is een wijnmakerij in de regio Campanië in Zuid-Italië, in de buurt van de stad Sessa Aurunca. Het landgoed is al meerdere generaties in de familie Ferrante en wordt nu gerund door Antonio Ferrante, die zich inzet voor het behoud van de wijntraditie in de regio.

De wijngaarden van Tenuta Ferrante zijn aangeplant op vulkanische bodem op hoogtes tussen 150 en 350 meter boven zeeniveau. Het landgoed cultiveert verschillende druivensoorten, waaronder Aglianico, Falanghina, Piedirosso en Pallagrello Nero. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd voordat ze worden geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks.

Tenuta Ferrante produceert verschillende wijnen, waaronder een Falanghina del Sannio, een Piedirosso del Sannio en een Pallagrello Nero del Sannio. De wijnmakerij maakt ook een rode blend genaamd Colle Rotondella, die is gemaakt van Aglianico- en Piedirosso-druiven.

Tenuta Ferrante staat bekend om zijn toewijding aan duurzame wijnbouw, waarbij alleen biologische meststoffen worden gebruikt en geïntegreerde plaagbestrijding wordt toegepast om het gebruik van chemicaliën te minimaliseren. Het wijnhuis maakt ook gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst