Sauvignon Blanc wijnen Nieuw Zeeland

Sauvignon Blanc wijnen Nieuw Zeeland

Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc

Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc is een soort witte wijn die hoog aangeschreven staat vanwege zijn unieke smaakprofiel en frisse zuurgraad. Sauvignon Blanc is de meest aangeplante druivensoort in Nieuw-Zeeland en het land staat bekend om het produceren van enkele van 's werelds beste voorbeelden van deze druif.

Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc wordt gekenmerkt door zijn intense aroma's en smaken van kruisbes, passievrucht en grapefruit, evenals grassige en kruidachtige tonen. De wijn is typisch licht van body en heeft een hoge zuurgraad, waardoor hij verfrissend en gemakkelijk drinkbaar is. Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc wordt meestal niet gerijpt, maar sommige producenten kunnen eikenhouten vaten gebruiken om de wijn complexer te maken.

De Marlborough-regio, gelegen op het noordelijke puntje van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is de beroemdste wijnregio van het land en staat bekend om het produceren van enkele van de beste Sauvignon Blancs ter wereld. Andere regio's in Nieuw-Zeeland die Sauvignon Blanc produceren, zijn Hawke's Bay, Martinborough en Nelson.

Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc kan het best jong en vers worden geconsumeerd, binnen een paar jaar na de oogst. Het is een ideale combinatie voor visgerechten, salades en andere lichte zomergerechten. De wijn is ook een populaire keuze voor buitenevenementen en picknicks vanwege zijn verfrissende karakter.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst