Argentijnse Sparkling Wijn

Argentijnse Sparkling Wijn

Argentijnse Sparkling Wijnen

Argentijnse mousserende wijn, ook wel Espumante genoemd, is een soort mousserende wijn die in Argentinië wordt geproduceerd. De meest voorkomende druivensoorten die worden gebruikt bij de productie van Argentijnse mousserende wijn zijn Chardonnay, Pinot Noir en Torrontés.

Het productieproces voor Argentijnse mousserende wijn volgt typisch de traditionele methode van secundaire gisting op fles, vergelijkbaar met Champagne. De wijn wordt gemaakt door eerst een stille wijn te produceren, die vervolgens wordt gebotteld met een mengsel van gist en suiker om een tweede gisting te ondergaan. Dit proces creëert koolstofdioxide en geeft de wijn zijn bubbels.

Na de gisting rijpt de wijn gedurende een bepaalde periode, meestal enkele maanden, op zijn droesem om zijn smaken en aroma's te ontwikkelen. De wijn kan in verschillende stijlen worden geproduceerd, van droog tot zoet, en kan wit of rosé van kleur zijn.

Argentijnse mousserende wijn wordt vaak genoten als aperitief en past goed bij een scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, kip en lichte salades.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst