Sophenia

Sophenia

Finca Sophenia

Bodegas Sophenia is een familiebedrijf in de uitlopers van het Andesgebergte in de Uco-vallei van Mendoza, Argentinië. Het wijnhuis werd in 1997 opgericht door Roberto Luka, een zakenman met een passie voor wijn, en Gustavo Benvenuto, een ervaren wijnmaker. Hun visie was om wijnen van hoge kwaliteit te creëren die het unieke terroir van de Uco-vallei tot uitdrukking brachten.

Sophenia heeft meer dan 130 hectare wijngaarden gelegen op een hoogte tussen de 1.200 en 1.500 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden zijn aangeplant met een verscheidenheid aan druiven, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Het koele klimaat en de grote hoogte van de Uco-vallei bieden uitstekende omstandigheden voor de druiventeelt, wat resulteert in wijnen die elegant en complex zijn.

Sophenia produceert een scala aan wijnen, waaronder cépagewijnen, melanges en wijnen van één wijngaard. Hun kenmerkende wijn is de Synthesis Malbec, een mix van Malbec uit twee verschillende wijngaarden die de complexiteit en diepte van de Uco-vallei laat zien. Andere opmerkelijke wijnen zijn de Sophenia Reserve Cabernet Sauvignon, de Sophenia Altosur Malbec en de Sophenia Estate Sauvignon Blanc.

Het wijnhuis zet zich in voor duurzame praktijken in zowel de wijngaard als het wijnhuis. Ze gebruiken bodembedekkers om de gezondheid van de bodem te verbeteren, en ze passen biologische en biodynamische praktijken toe om het gebruik van chemicaliën te verminderen. In de wijnmakerij gebruiken ze de zwaartekracht om de wijn te verplaatsen, waardoor er minder pompen nodig zijn en de impact op de wijn wordt geminimaliseerd.

Over het algemeen is Bodegas Sophenia een producent van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de Uco-vallei tot uitdrukking brengen. Met een toewijding aan duurzame praktijken en een focus op kwaliteit, zijn hun wijnen een uitstekende weergave van het potentieel van Argentijnse wijn.

 

Filter
Aflopend sorteren

15 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

15 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst