Bordeaux appellaties

Bordeaux appellaties

Bordeaux

Franse Bordeaux-wijn is een soort rode wijn die wordt geproduceerd in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het staat bekend om zijn rijke, volle smaak, diepe kleur en vermogen om goed te verouderen.

De regio Bordeaux is verdeeld in twee belangrijke subregio's: de linkeroever en de rechteroever. De linkeroever staat bekend om zijn blends op basis van Cabernet Sauvignon, terwijl de rechteroever bekend staat om zijn blends op basis van Merlot. Enkele van de beroemdste appellaties in de regio Bordeaux zijn Saint-Émilion, Pomerol, Margaux en Pauillac.

Bordeaux-wijn is meestal een mix van verschillende druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. De wijn staat bekend om zijn complexe smaakprofiel, met tonen van onder andere zwarte bessen, pruimen, tabak en ceder. Het heeft meestal een hoog tanninegehalte en een vol mondgevoel.

Bordeaux-wijn staat bekend om zijn vermogen om goed te verouderen, met enkele van de beste jaargangen die tientallen jaren kunnen rijpen. De wijn wordt vaak gerijpt in eikenhouten vaten, die extra smaken en aroma's geven.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 33

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 33

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst