Casa Ferreirinha

Casa Ferreirinha

Casa Ferreirinha

Casa Ferreirinha heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Het wijnhuis werd opgericht door Dona Antónia Adelaide Ferreira, ook wel bekend als "Ferreirinha." Zij was een visionaire en invloedrijke persoonlijkheid in de Portugese wijnindustrie en wordt vaak de "Ferreira Lady" genoemd. Haar nalatenschap leeft voort in het wijnhuis, dat nog steeds haar naam draagt.

Casa Ferreirinha is vooral beroemd om zijn portwijnen, waarvan de meest opvallende de Barca Velha is. Dit is een van Portugal's meest iconische tafelwijnen, vaak beschouwd als de "koningin" van Portugese wijnen. De wijngaarden van Casa Ferreirinha strekken zich uit langs de terrasvormige hellingen van de Douro-vallei en worden beplant met inheemse druivensoorten zoals Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz.

De wijnen van Casa Ferreirinha worden gewaardeerd om hun diepgang, complexiteit en uitstekende kwaliteit. Ze vertonen vaak rijpe fruitaroma's, kruidige tonen en een evenwichtige structuur. De portwijnen van het huis, inclusief vintage port en tawny port, behoren tot de beste in de regio.

Casa Ferreirinha heeft zich ook gecommitteerd aan duurzame wijnbouwpraktijken en milieubehoud. Ze hebben geïnvesteerd in modernisering en innovatie om de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren en tegelijkertijd de ecologische impact te verminderen.

Casa Ferreirinha is niet alleen een toonaangevend wijnhuis in Portugal, maar ook een bewaker van de wijnbouwgeschiedenis en tradities van de Douro-vallei. De wijnen van dit huis zijn een eerbetoon aan de erfenis van Dona Antónia Adelaide Ferreira en blijven gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst