Fritz Haag

Fritz Haag

Weingut Fritz Haag

Fritz Haag is een wijnmakerij in de wijnstreek Moezel in Duitsland, bekend om het produceren van enkele van de beste Riesling-wijnen ter wereld. Het wijnhuis is opgericht in 1605 en wordt al meer dan 200 jaar gerund door de familie Haag. Tegenwoordig wordt het landgoed beheerd door Oliver Haag, de zevende generatie wijnmaker van de familie.

Fritz Haag heeft 19 hectare wijngaarden, waarvan het grootste deel is aangeplant met Riesling. De wijngaarden liggen op steile hellingen langs de rivier de Moezel, met enkele van de steilste wijngaarden in de regio. De bodem bestaat uit leisteen, wat ideaal is voor de teelt van Riesling-druiven. De wijnmakerij zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken, waaronder minimaal gebruik van pesticiden en herbiciden.

Fritz Haag produceert een scala aan Riesling-wijnen, van droog tot zoet, met de nadruk op het uitdrukken van het terroir van de Moezelstreek. De topwijnen van het landgoed worden gemaakt van druiven die zijn geteeld in de wijngaarden Brauneberger Juffer en Brauneberger Juffer-Sonnenuhr, die worden beschouwd als een van de beste locaties voor Riesling in de Moezel.

De wijnen van Fritz Haag hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder hoge scores van wijnrecensenten en onderscheidingen op internationale wedstrijden. Het wijnhuis staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en consistentie, en zijn wijnen zijn gewild bij verzamelaars en Riesling-enthousiastelingen over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst