La Chablisienne

La Chablisienne

La Chablisienne

Domaine La Chablisienne is een vooraanstaand wijnhuis gelegen in de befaamde wijnregio Chablis, gelegen in het noorden van de Bourgogne, Frankrijk. Dit wijnhuis geniet wereldwijde erkenning voor zijn uitzonderlijke productie van Chardonnay-wijnen met een onderscheidend karakter. De wijngaarden van La Chablisienne profiteren van de koele klimatologische omstandigheden en de specifieke bodemsamenstelling van de regio, wat resulteert in wijnen met een uitgesproken mineraliteit en levendige zuurgraad.

De wijnen van Domaine La Chablisienne staan bekend om hun helderheid en zuiverheid. Ze vertonen vaak een lichtgele kleur en hebben een verfijnd aroma van groene appels, citroenschil en krijtachtige mineralen. De smaak is levendig en fris, met een uitstekende balans tussen fruitige tonen en de kenmerkende ziltige mineraliteit. Afhankelijk van de cuvée en rijping kunnen de wijnen variëren van jeugdig en fris tot meer complex en diepgaand, waarbij ze vaak ook een mooie evolutie laten zien naarmate ze ouder worden.

Of het nu gaat om de klassieke Chablis, Premier Cru of Grand Cru, de wijnen van Domaine La Chablisienne zijn uitstekende begeleiders van zeevruchten, schaal- en schelpdieren, evenals gerechten met een lichte romigheid, zoals gepocheerde kip met een citroen-roomsaus. De hoge zuurgraad en mineraliteit van de wijnen zorgen voor een verfrissende en versterkende partner bij voedsel, waardoor de smaken in elkaar overvloeien en elkaar aanvullen. Kortom, Domaine La Chablisienne staat garant voor Chardonnay-wijnen die de essentie van Chablis' unieke terroir belichamen en die uitnodigen tot gastronomische ontdekkingen.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst