Château Fuissé

Château Fuissé

Château Fuissé

Château Fuissé is een wijnmakerij gelegen in het zuidelijke deel van de Bourgondische wijnstreek in Frankrijk. Het wijnhuis heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw en is sinds 1862 eigendom van en wordt geëxploiteerd door de familie Vincent.

Het landgoed bestaat uit ongeveer 30 hectare (74 acres) wijngaarden, voornamelijk beplant met Chardonnay druiven. De wijngaarden bevinden zich in vier verschillende appellaties: Pouilly-Fuissé, Saint-Véran, Mâcon-Villages en Julienas. Het wijnhuis produceert een scala aan wijnen, waaronder zowel witte als rode wijnen, maar is vooral bekend om zijn Pouilly-Fuissé wijnen.

De wijnbereiding op Château Fuissé is gebaseerd op een combinatie van traditionele en moderne technieken. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd voordat ze voorzichtig worden geperst. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in eikenhouten vaten, waar het malolactische gisting en veroudering ondergaat. De wijnmakerij maakt gebruik van een combinatie van nieuwe en gebruikte vaten om de gewenste balans tussen eiken smaak en fruitexpressie in de afgewerkte wijnen te bereiken.

Château Fuissé staat bekend om het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit, met de nadruk op het uitdrukken van het unieke terroir van elk van zijn wijngaarden. De wijnen van de wijnmakerij zijn erkend met talloze onderscheidingen en hoge beoordelingen van wijncritici en publicaties over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst