Saint Hilaire

Saint Hilaire

Saint Hilaire

Domaine Saint Hilaire is een wijnmakerij in de regio Languedoc-Roussillon in Frankrijk, met name in de stad Montagnac. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw toen het werd gesticht door de Tempeliers.

De wijngaarden van Domaine Saint Hilaire liggen op heuvels met een verscheidenheid aan grondsoorten en zijn beplant met een scala aan druivensoorten, waaronder Syrah, Grenache, Carignan en Mourvèdre voor rode wijnen, en Sauvignon Blanc, Chardonnay en Viognier voor witte wijnen . De wijnmakerij volgt duurzame wijnbouwpraktijken, waaronder het gebruik van bodembedekkers en natuurlijke compost, om druiven van hoge kwaliteit te produceren met behoud van het milieu.

Domaine Saint Hilaire produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte, rosé en mousserende wijnen. Hun vlaggenschipwijn heet "La Chapelle Saint Hilaire" en is een rode wijnmelange van Syrah, Grenache en Mourvèdre. Deze wijn kenmerkt zich door zijn diepe robijnrode kleur, aroma's van rood fruit en kruiden, en een volle smaak met stevige tannines en een lange, complexe afdronk.

Domaine Saint Hilaire staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de Languedoc-regio laten zien. Het wijnhuis heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor hun wijnen en wordt beschouwd als een van de topproducenten in de regio.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst