Saint Hilaire

Saint Hilaire

Saint Hilaire

Een oude wijnproducent, die al wijn produceert sinds de Romeinse tijd wijn, is prachtig gelegen in de buurt van Pezenas, Languedoc.

Domaine Saint Hilaire ligt op een paar kilometer van de Middellandse Zee en geniet van een zonnig klimaat, maar wordt door de zee beschermd tegen extreme temperaturen.

De wijnstokken maken slim gebruik van de voordelen van het gevarieerde terroir. De wijnstokken op het steenachtige plateau leveren de druiven voor de intense rode wijnen en de wijnstokken in de meer vruchtbare vallei leveren de druiven voor  de lichtere witte wijnen en rosé.

De filosofie is om de natuur de kwaliteiten van de terroirs en wijnstokken op natuurlijke wijze te laten uitdrukken met lage opbrengsten (ca. 35 ha/hl) en grotendeels biologische werkzijze.e worden bij deze doelen geholpen door de beroemde Zuid-Franse winden, de Mistral, Tramontane en Marin die de wijnstokken zachtjes luchten, die ziekten op afstand houden en de noodzaak van behandelingen verminderen.

Een mix van handmatig oogsten en de nieuwste technologie zorgen ervoor dat de kostbare druiven in perfecte staat bij de wijnmakerij worden afgeleverd.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst