AC Pessac-Léognan

AC Pessac-Léognan

Appellation Contrôlée Bordeaux Pessac-Léognan

Appellation Contrôlée (AC) Pessac-Léognan-wijn is een classificatie van rode en witte wijn die wordt geproduceerd in de Pessac-Léognan-subregio van het Graves-gebied in het zuidwesten van Frankrijk, ten zuiden van de stad Bordeaux. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Pessac-Léognan-classificatie omvat zowel rode als witte wijnen, die doorgaans worden gemaakt van een mix van druivensoorten. Voor rode wijnen kan de blend Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec bevatten, terwijl voor witte wijnen de blend Sauvignon Blanc en Semillon kan bevatten. De druiven die worden gebruikt in AC Pessac-Léognan-wijnen worden geteeld in specifieke wijngaardgebieden in de subregio Pessac-Léognan, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren. AC Pessac-Léognan-wijnen moeten ook voldoen aan strikte voorschriften met betrekking tot alcoholgehalte, restsuiker en andere factoren om consistentie en kwaliteit bij alle producenten te waarborgen.

De resulterende AC Pessac-Léognan-wijnen staan bekend om hun elegantie en complexiteit. De rode wijnen worden typisch gekenmerkt door een volle body, stevige tannines en een complex smaakprofiel met tonen van zwarte bessen, donkere chocolade en tabak. De witte wijnen staan bekend om hun heldere zuurgraad, mineraliteit en fruitige aroma's, vaak met tonen van citrus en tropisch fruit. Zowel de rode als de witte wijnen hebben een lange afdronk. AC Pessac-Léognan-wijnen worden vaak beschouwd als enkele van de beste wijnen ter wereld.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst