AC Pauillac

AC Pauillac

Appellation Contrôlée Bordeaux Pauillac

Appellation Contrôlée (AC) Pauillac-wijn is een classificatie van rode wijn geproduceerd in de Pauillac-subregio van het Haut-Médoc-gebied in het zuidwesten van Frankrijk, dat ten noorden van de stad Bordeaux ligt. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Pauillac-classificatie omvat alleen rode wijnen, die doorgaans worden gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. De druiven die in AC Pauillac-wijnen worden gebruikt, worden verbouwd in specifieke wijngaardgebieden in de subregio Pauillac, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren. AC Pauillac-wijnen moeten ook voldoen aan strikte voorschriften met betrekking tot alcoholgehalte, restsuiker en andere factoren om consistentie en kwaliteit bij alle producenten te garanderen.

De resulterende AC Pauillac-wijnen staan bekend om hun kracht en intensiteit, met een rijk en complex smaakprofiel dat vaak wordt beschreven als tonen van cassis, bramen en grafiet. Ze worden gekenmerkt door hun stevige tanninestructuur, die zorgt voor een lange en aanhoudende afdronk. AC Pauillac-wijnen worden beschouwd als enkele van de beste wijnen ter wereld.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst