Felsina

Felsina

Felsina

Felsina is een wijnmakerij gelegen in het hart van Toscane, in de Chianti Classico-regio. Het landgoed heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw toen het eigendom was van de bisschop van Florence. Tegenwoordig staat Felsina bekend om zijn terroirgedreven wijnen van hoge kwaliteit die de unieke kenmerken van de Sangiovese-druif laten zien.

Felsina produceert een scala aan wijnen, waaronder Chianti Classico, Chianti Classico Riserva en Riserva-wijnen met één wijngaard. De vlaggenschipwijn van het landgoed is de Rancia Riserva, gemaakt van Sangiovese-druiven geteeld op de Rancia-wijngaard, die bekend staat om zijn unieke bodem en microklimaat.

De wijnbereidingsfilosofie van Felsina is gebaseerd op respect voor traditie en toewijding aan innovatie. Het landgoed gebruikt alleen natuurlijke gisten en vermijdt het gebruik van chemicaliën en pesticiden in de wijngaarden. Felsina maakt ook gebruik van een aantal duurzame praktijken, zoals bodembedekkers en compostering, om een ​​gezonde bodem en biodiversiteit te bevorderen.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst