Riesling Grosses Gewächs

Riesling Grosses Gewächs

Riesling Grosses Gewächs

Riesling Grosses Gewächs is een droge, hoogwaardige witte wijn gemaakt van de Riesling druivensoort. "Grosses Gewächs" betekent "groot gewas" in het Duits en is een term die wordt gebruikt om de beste droge wijnen te beschrijven die afkomstig zijn van wijngaarden met de hoogste kwaliteit.

Riesling Grosses Gewächs wijnen worden geproduceerd volgens strikte regels en voorschriften die zijn vastgesteld door de Vereniging van Duitse topwijngaarden, genaamd de VDP. Deze regels vereisen onder meer dat de wijn wordt geproduceerd van druiven die afkomstig zijn van specifieke topwijngaarden, en dat de wijn een minimale alcoholgehalte heeft.

Riesling Grosses Gewächs wijnen hebben een hoge zuurgraad en kenmerkende aroma's van bloemen, citrusvruchten en mineralen, zoals andere Riesling wijnen. Ze hebben echter een vollere body en een meer geconcentreerde smaak dan Trocken Riesling of Halbtrocken Riesling wijnen. Ze kunnen een lange verouderingspotentieel hebben en kunnen na enkele jaren flesrijping complexere aroma's en smaken ontwikkelen.

Riesling Grosses Gewächs wijnen worden voornamelijk geproduceerd in Duitsland, waar ze vaak afkomstig zijn van topwijngaarden in de regio's Mosel, Rheingau en Pfalz. Deze wijnen zijn bedoeld om te worden gedronken bij speciale gelegenheden of bij maaltijden die bestaan uit bijpassende hoogwaardige gerechten, zoals gegrilde vis, schelpdieren en lichte vleesgerechten.

Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst