Diwald

Diwald

Weingut Diwald

Diwald is een door een familie gerunde wijnmakerij in de wijnstreek Wagram in Oostenrijk. Het wijnhuis is al meer dan 300 jaar in de familie Diwald en wordt momenteel gerund door Martin en Anna Diwald. Het paar zet zich in voor biologische en biodynamische landbouwpraktijken en gebruikt natuurlijke wijnbereidingstechnieken om hun wijnen te produceren.

Diwald produceert een reeks witte wijnen, waaronder Grüner Veltliner, Riesling en Chardonnay, evenals rode wijnen zoals Zweigelt en St. Laurent. De wijngaarden van de wijnmakerij bevinden zich op een mengsel van bodems, waaronder löss, klei en kalksteen, die bijdragen aan de complexiteit en het karakter van de wijnen.

Vooral de Grüner Veltliner van de wijnmakerij is opmerkelijk, met verschillende bottelingen beschikbaar. Het instapmodel Grüner Veltliner is fris en knapperig, met tonen van groene appel en citrus, terwijl de single-vineyard wijnen complexer en expressiever zijn, met smaken van rijp steenfruit en een kenmerkende mineraliteit.

Naast hun focus op het maken van kwaliteitswijnen, zetten de Diwalds zich ook in voor duurzame en regeneratieve praktijken in de wijngaard en de wijnmakerij. Ze gebruiken bodembedekkers, compost en natuurlijke roofdieren om de biodiversiteit en gezondheid in de wijngaarden te bevorderen, en ze minimaliseren hun gebruik van energie en water in de wijnmakerij.

Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst