AC Pomerol

AC Pomerol

Appellation Contrôlée Bordeaux Pomerol

Appellation Contrôlée (AC) Pomerol-wijn is een classificatie van rode wijn die wordt geproduceerd in de subregio Pomerol van de wijnstreek Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Pomerol-classificatie omvat alleen rode wijnen, die doorgaans worden gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Merlot, Cabernet Franc en Malbec. De druiven die in AC Pomerol-wijnen worden gebruikt, worden verbouwd in specifieke wijngaardgebieden in de subregio Pomerol, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren. AC Pomerol-wijnen moeten ook voldoen aan strikte voorschriften met betrekking tot alcoholgehalte, restsuiker en andere factoren om consistentie en kwaliteit bij alle producenten te waarborgen.

De resulterende AC Pomerol-wijnen staan bekend om hun elegantie, complexiteit en balans. Ze worden vaak gekenmerkt door een volle, zijdeachtige textuur en een complex smaakprofiel met tonen van zwart fruit, chocolade en kruiden.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst