AC Haut-Médoc

AC Haut-Médoc

Appellation Contrôlée Bordeaux Haut-Médoc

Appellation Contrôlée (AC) Haut-Médoc-wijn is een classificatie van wijn die wordt geproduceerd in de regio Haut-Médoc in het zuidwesten van Frankrijk, ten noorden van de stad Bordeaux. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Haut-Médoc-classificatie omvat alleen rode wijnen, die doorgaans worden gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. De druiven die worden gebruikt in AC Haut-Médoc-wijnen worden verbouwd in specifieke wijngaardgebieden in de regio Haut-Médoc, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren. AC Haut-Médoc-wijnen moeten ook voldoen aan strikte voorschriften met betrekking tot alcoholgehalte, restsuiker en andere factoren om consistentie en kwaliteit bij alle producenten te waarborgen.

De resulterende AC Haut-Médoc-wijnen zijn complex en vol van smaak, met een rijk en diep smaakprofiel dat vaak wordt beschreven als tonen van zwarte bessen, leer en tabak. Ze staan bekend om hun uitstekende structuur en tannineruggengraat, waardoor ze gedurende vele jaren gracieus kunnen verouderen.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst