Wine By Farr

Wine By Farr

Wine by Farr

Wine By Farr is een wijnmakerij in de wijnstreek Geelong in Victoria, Australië. De wijnmakerij is een familiebedrijf en wordt gerund door Gary Farr en zijn zoon Nick Farr. De familie Farr heeft een lange geschiedenis in het maken van wijn, waarbij Gary Farr eerder werkte bij Bannockburn Vineyards en By Farr Wines. Wine By Farr is gespecialiseerd in het produceren van Pinot Noir-, Chardonnay- en Shiraz-wijnen die worden gekenmerkt door hun elegantie, complexiteit en balans.

De wijnmakerij heeft wijngaarden geplant op verschillende locaties in de regio, waaronder de Sangreal Vineyard, Farrside Vineyard en GC Vineyard. De Sangreal Vineyard is beplant met Pinot Noir en Chardonnay, terwijl de Farrside Vineyard is beplant met Pinot Noir en Shiraz. De GC Vineyard is uitsluitend aangeplant met Chardonnay. De wijngaarden worden allemaal verbouwd met behulp van duurzame en biodynamische praktijken, met de nadruk op minimale interventie en lage opbrengsten om fruit van hoge kwaliteit te produceren.

Wine By Farr produceert een reeks wijnen die het unieke terroir van de Geelong-regio laten zien. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken, waaronder fermentatie met wilde gist, minimale klaring en filtratie, en rijping in Franse eikenhouten vaten. De Pinot Noir-wijnen staan bekend om hun levendige fruitsmaken, zijdezachte tannines en een lange, elegante afdronk, terwijl de Chardonnay-wijnen worden gekenmerkt door hun heldere zuurgraad, mineraliteit en complexiteit. De Shiraz-wijnen zijn vol en rijk, met smaken van donker fruit, kruiden en peper.

Wine By Farr heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder de benoeming tot een van de top 100 wijnmakerijen van Australië door James Halliday. De wijnen van de wijnmakerij zijn zeer gewild bij wijnverzamelaars en liefhebbers en zijn verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en restaurants in Australië en de rest van de wereld.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst