de Kleine Schorre

de Kleine Schorre

Wijnhoeve De Kleine Schorre

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen Duiveland in Zeeland. Zeeland heeft meer zonuren dan welke provincie in Nederland ook. Daarom is het bij uitstek geschikt voor de druiventeelt. De Wijnhoeve bezit met haar authentieke zwart geteerde schuur uit 1735 een van de oudste schuren van Dreischor. Wijnhoeve De Kleine Schorre is in 2001 opgebouwd door zes ondernemende Zeeuwse heren. Momenteel zijn er al 42.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is momenteel uitgegroeid tot 10 hectare. Het is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland.

Cep d'Or

In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d'Or is er een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van deze druivenrassen zijn gebaseerd op een aantal criteria.

Zeeuwse zilte zaligheden

Eén daarvan is dat ze naadloos aan zouden sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit mosselen, de Oosterscheldekreeft, de oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. Het assortiment wijnen dat geproduceerd wordt komen van de klassieke druivensoorten die oorspronkelijk uit de Elzas komen. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc en de Auxerrois. De combinatie van Zeeuwse zon, klassieke witte druivenrassen en de in Luxemburg opgedane kennis heeft ertoe geleid dat De Kleine Schorre is uitgegroeid tot een wijngaard van betekenis.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst