Quinta da Boavista

Quinta da Boavista

Quinta da Boavista

Quinta da Boavista heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het landgoed was oorspronkelijk eigendom van de legendarische wijnmaker Dona Antónia Adelaide Ferreira, ook wel bekend als "Ferreirinha". Zij speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de Douro-vallei als wijngebied. Haar nalatenschap leeft voort in de wijnen van Quinta da Boavista.

Het landgoed is gelegen in de Douro-vallei, een van de oudste wijnregio's ter wereld en door UNESCO erkend als werelderfgoed. De wijngaarden strekken zich uit langs de terrasvormige hellingen van de Douro-rivier, en de unieke terroir, met zijn leisteenhoudende bodems en een mediterraan klimaat, draagt bij aan de bijzondere kenmerken van de wijnen.

Quinta da Boavista is beroemd om zijn portwijnen, met name vintage port en tawny port. Deze wijnen worden gemaakt van inheemse druivensoorten zoals Touriga Nacional, Tinta Roriz en Tinta Barroca. De wijnmakerij gebruikt traditionele methoden, waaronder voetdruiven en het rijpen van de port in eikenhouten vaten, om wijnen te produceren met diepgang, complexiteit en een breed scala aan smaken.

De wijnen van Quinta da Boavista zijn niet alleen gewaardeerd om hun kwaliteit, maar ook om de diepe band met de geschiedenis en tradities van de Douro-vallei. Ze vertegenwoordigen de passie en toewijding van de wijnmakers in een van 's werelds meest gewaardeerde wijnregio's.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst