Sattlerhof

Sattlerhof

Sattlerhof

Sattlerhof is een wijnmakerij in familiebezit in Gamlitz, in het hart van de wijnstreek Südsteiermark in Oostenrijk. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis in het produceren van wijnen van hoge kwaliteit van traditionele druivensoorten uit de regio, zoals Sauvignon Blanc, Morillon (Chardonnay), Gelber Muskateller (Gele Muscat) en Weissburgunder (Pinot Blanc).

De wijngaarden van Sattlerhof bevinden zich op steile hellingen, met verschillende grondsoorten en microklimaten. Het wijnhuis richt zich op duurzame wijngaardpraktijken en gebruikt natuurlijke gisten voor fermentatie, wat resulteert in wijnen met een uitgesproken gevoel voor plaats en terroir.

Enkele van de beroemdste wijnen van Sattlerhof zijn hun Sauvignon Blancs, die bekend staan om hun elegante, mineraalgedreven stijl met smaken van citrus, steenfruit en kruiden. De wijnmakerij produceert ook een reeks andere witte wijnen, evenals enkele rode zoals Zweigelt en Blauer Wildbacher.

Naast hun focus op wijnen van hoge kwaliteit, zet Sattlerhof zich ook in voor het behoud van het milieu en is sinds 2017 gecertificeerd als een duurzame wijnmakerij. Ze gebruiken zonne-energie en hebben verschillende andere energiebesparende maatregelen geïmplementeerd om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst