Txomin Etxaniz

Txomin Etxaniz

Txomin Etxaniz 

Txomin Etxaniz is een wijnmakerij in de regio Getaria in Spanje, in de provincie Gipuzkoa in Baskenland. Het wijnhuis werd opgericht in 1930 en is vernoemd naar de oprichter, Txomin Etxaniz, die een pionier was in de productie van txakoli-wijn in het gebied.

De wijnmakerij bezit 22 hectare wijngaarden die zijn beplant met de inheemse druivensoorten Hondarrabi Zuri en Hondarrabi Beltza, die worden gebruikt om hun kenmerkende txakoli-wijnen te produceren. De wijngaarden liggen op steile hellingen met uitzicht op de Golf van Biskaje en worden beïnvloed door de zeebries, die de wijnen hun karakteristieke zuurgraad en frisheid geeft.

Txomin Etxaniz produceert een reeks txakoli-wijnen, waaronder de klassieke Txomin Etxaniz Getariako Txakolina, die is gemaakt van een mix van Hondarrabi Zuri- en Hondarrabi Beltza-druiven en bekend staat om zijn frisse, verfrissende zuurgraad en tonen van groene appel, citrus en zeezout . De wijnmakerij produceert ook een reeks txakolis van één variëteit, waaronder de Hondarrabi Zuri en de Hondarrabi Beltza.

Naast hun txakoli-wijnen produceert Txomin Etxaniz ook een klein assortiment rode en witte wijnen die zijn gemaakt van druiven uit andere regio's van Spanje, waaronder Rioja en Rueda.

Txomin Etxaniz zet zich in voor duurzame en biologische landbouwpraktijken en ze gebruiken alleen natuurlijke methoden om plagen en ziekten in hun wijngaarden te bestrijden. De wijnmakerij zet zich ook in voor het behoud van de traditionele methoden van txakoli-productie, waaronder het gebruik van een kenmerkende schenktechniek die een lichte bruisen in de wijn creëert.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst