Franz Keller

Franz Keller

Weingut Franz Keller

Franz Keller is een vooraanstaand wijnhuis gevestigd in de regio Baden in het zuidwesten van Duitsland. Het wijnhuis wordt geleid door de familie Keller, die al generaties lang wijnbouw bedrijft in dit prachtige gebied aan de voet van het Zwarte Woud.

De wijngaarden van Franz Keller beslaan ongeveer 15 hectare en zijn gelegen op de zonnige hellingen langs de Kaiserstuhl, een van de warmste en meest zonovergoten wijngebieden van Duitsland. De bodems variëren van vulkanisch gesteente tot kalksteen en zandsteen, en bieden een uitstekende basis voor het cultiveren van een breed scala aan druivenrassen.

Het wijnhuis staat bekend om zijn focus op kwaliteit en duurzaamheid, met een toewijding aan biologische en biodynamische wijnbouwpraktijken. Door respectvol om te gaan met de natuur en het terroir, streven ze ernaar om wijnen te produceren die het unieke karakter van de Kaiserstuhl en de druivenrassen die er groeien, weerspiegelen.

Franz Keller produceert een breed scala aan wijnen, variërend van frisse en fruitige witte wijnen tot complexe en elegante rode wijnen. Hun assortiment omvat onder andere Grauburgunder (Pinot Gris), Weissburgunder (Pinot Blanc), Spätburgunder (Pinot Noir) en Riesling, evenals enkele mousserende en dessertwijnen.

Met een erfenis van meer dan 150 jaar vakmanschap en een voortdurende toewijding aan excellentie, blijft Franz Keller een toonaangevend wijnhuis in Baden en een ambassadeur van de Duitse wijnbouwtraditie, waarbij het de schoonheid en diversiteit van de Kaiserstuhl regio tot uiting brengt in elke fles.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst