Félix Callejo

Félix Callejo

Bodegas Félix Callejo

Félix Callejo is een wijnmakerij in familiebezit in de regio Ribera del Duero in Spanje. Het wijnhuis werd in 1989 opgericht door Félix Callejo, die verschillende wijngaarden van zijn vader had geërfd. Tegenwoordig wordt de wijnmakerij gerund door de zonen van Félix, die de wijntradities van de familie in stand houden.

De wijngaarden van Félix Callejo bevinden zich in het hart van de Ribera del Duero, waar de druiven worden verbouwd op hellingen met een zuidelijke oriëntatie en bodems die rijk zijn aan klei en kalksteen. De wijnmakerij cultiveert een verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Félix Callejo Crianza. Deze wijn is gemaakt van 100% Tempranillo druiven en heeft 14 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn intense aroma's van rood en zwart fruit, vanille en kruiden, evenals zijn goed gestructureerde en evenwichtige smaak.

Naast hun Crianza produceert Félix Callejo ook een reeks andere wijnen, waaronder hun Reserva, gemaakt van een selectie van de beste druiven uit hun wijngaarden, en hun Gran Reserva, die alleen in uitzonderlijke jaargangen wordt gemaakt. Het wijnhuis produceert ook een witte wijn, de Félix Callejo Blanco, gemaakt van Verdejo-druiven.

Félix Callejo zet zich in voor duurzame en biologische wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen. De wijnmakerij is ook gericht op het produceren van wijnen die het unieke terroir van de Ribera del Duero laten zien en het karakter uitdrukken van de druiven die in hun wijngaarden worden verbouwd.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst