Tahbilk

Tahbilk

Tahbilk

Tahbilk is een historische wijnmakerij in het Nagambie Lakes-gebied in het centrum van Victoria, Australië. De wijnmakerij werd opgericht in 1860 en is sinds 1925 eigendom van de familie Purbrick. Tahbilk is vooral bekend om zijn Marsanne-wijnen, die zijn gemaakt van enkele van de oudste Marsanne-wijnstokken ter wereld, geplant in 1927. De wijnmakerij produceert ook een reeks andere wijnen, waaronder Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Riesling.

De wijngaarden van Tahbilk liggen aan de oevers van de rivier de Goulburn en herbergen een scala aan verschillende druivensoorten. De Marsanne-wijnstokken, de trots van het landgoed, worden geteeld op één enkele wijngaard en zijn droog gegroeid, wat betekent dat ze geen irrigatie krijgen. De wijnmakerij heeft ook een aantal andere wijngaarden in de regio, waaronder locaties op de Strathbogie Ranges en in de Goulburn Valley.

Naast zijn wijnen staat Tahbilk bekend om zijn historische kelderdeur, die is gehuisvest in een prachtig bewaard gebleven hardstenen gebouw uit 1860. De kelderdeur staat zeven dagen per week open voor bezoekers en biedt een scala aan proeverijen en rondleidingen, evenals een restaurant met seizoensgebonden, lokaal geproduceerde producten. De wijnmakerij zet zich in voor duurzame wijnbouw en is een van de oprichters van Australia's First Families of Wine, een groep van twaalf van de oudste en meest prestigieuze wijnproducenten van het land.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst