Felton Road

Felton Road

Felton Road

Felton Road is een Nieuw-Zeelandse wijnmakerij in de wijnstreek Central Otago, in het zuidelijke deel van het Zuidereiland. De wijnmakerij werd in 1991 opgericht door Stewart Elms en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende producenten van premium Pinot Noir-, Chardonnay- en Riesling-wijnen in Nieuw-Zeeland.

De wijngaarden van Felton Road liggen op de steile hellingen van de subregio Bannockburn, die bekend staat om zijn unieke microklimaat en bodemsamenstelling. Het wijnhuis zet zich in voor duurzame en biologische landbouwpraktijken en al zijn wijngaarden zijn biologisch en biodynamisch gecertificeerd.

Felton Road produceert een reeks single-vineyard-wijnen, die elk het unieke terroir van het landgoed weerspiegelen. De Pinot Noir-wijnen van de wijnmakerij zijn bijzonder bekend en worden geprezen om hun diepte, complexiteit en leeftijdswaardigheid. Naast stille wijnen produceert Felton Road ook een kleine hoeveelheid mousserende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode.

Over het algemeen is Felton Road een zeer gewaardeerde wijnmakerij, zowel in Nieuw-Zeeland als internationaal, en zijn wijnen zijn gewild bij zowel verzamelaars als liefhebbers. De toewijding van de wijnmakerij aan duurzame en biologische landbouwpraktijken, evenals de focus op het produceren van terroir-gedreven wijnen van uitzonderlijke kwaliteit, heeft bijgedragen aan het versterken van haar reputatie als een van de belangrijkste wijnproducenten van Nieuw-Zeeland.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst