Wittmann

Wittmann

Weingut Wittmann

Weingut Wittmann is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in het hart van de Rheinhessen regio, in het westen van Duitsland. Sinds de oprichting in 1663 heeft dit familiebedrijf een rijke traditie van wijnmaken, waarbij het de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid nastreeft.

Gelegen in de pittoreske stad Westhofen, staat Weingut Wittmann bekend om zijn toewijding aan biodynamische wijnbouwpraktijken. De wijngaarden beslaan ongeveer 28 hectare en worden beheerd door de familie Wittmann met grote zorg en aandacht voor detail. Ze cultiveren voornamelijk Riesling, de koningin der druiven, evenals Silvaner, Weissburgunder (Pinot Blanc) en Spätburgunder (Pinot Noir), en hebben zich gevestigd als pioniers op het gebied van biodynamische wijnbouw in Duitsland.

De wijnen van Weingut Wittmann staan bekend om hun zuiverheid, precisie en expressie van terroir. Ze tonen een harmonie tussen de natuurlijke omgeving en het ambachtelijke vakmanschap van de wijnmaker. Of het nu gaat om verfrissende en levendige Rieslings, complexe en elegante Pinot Noirs, of aromatische Silvaners, de wijnen van Weingut Wittmann weerspiegelen de unieke karakteristieken van de Rheinhessen regio en belichamen een diep respect voor het land en de natuur.

Met een erfenis van meer dan 350 jaar wijnmaken blijft Weingut Wittmann een toonaangevend wijnhuis in Duitsland en wereldwijd, waarbij het de grenzen verlegt van wat mogelijk is in biodynamische wijnbouw en onderscheidende wijnen produceert die de zintuigen prikkelen en inspireren.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst