Champagne Leclerc Briant

Champagne Leclerc Briant

Champagne Leclerc Briant

Champagne Leclerc Briant is een biodynamisch champagnehuis in Épernay, Frankrijk. Het wijnhuis werd in 1964 opgericht door Lucien Leclerc en was een van de eersten die biologische en biodynamische wijnbouw in de Champagne-regio toepast. Tegenwoordig wordt het landgoed gerund door Pascal en Laurence Leclerc Briant, die de familietraditie hebben voortgezet om hoogwaardige, terroir-gedreven champagnes te produceren met behulp van natuurlijke en duurzame landbouwmethoden.
 
De wijngaarden van Champagne Leclerc Briant liggen verspreid over zes hectare Premier en Grand Cru percelen in de Vallée de la Marne, de Côte des Blancs en de Montagne de Reims. Het landgoed produceert een scala aan cuvées, waaronder brut, brut nature en rosé champagnes. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele champagnemethoden en rijpen minimaal drie jaar in de kalkkelders van het landgoed.
 
Champagne De champagnes van Leclerc Briant staan bekend om hun elegantie, finesse en mineraliteit. De vlaggenschipwijn van het landgoed is de Abyss, een 100% Pinot Noir Champagne die 12 maanden in eikenhouten vaten rijpt voordat hij wordt gebotteld. Andere opmerkelijke cuvées zijn de Extra Brut, de Brut Nature en de Rosé de Saignée.
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst