Rapaura Springs

Rapaura Springs

Rapaura Springs

Rapaura Springs is een wijnmakerij in Marlborough, Nieuw-Zeeland, dat bekend staat om het produceren van enkele van 's werelds beste Sauvignon Blanc. Het wijnhuis werd in 2005 opgericht door de familie Jackson en ontleent zijn naam aan de ondergrondse bronnen die door de Rapaura-wijngaard stromen. Deze bronnen voorzien de wijngaard van een natuurlijke bron van water en dragen bij aan het unieke karakter van de wijnen die er geproduceerd worden.

De Rapaura-wijngaard ligt in het hart van de Wairau-vallei in Marlborough, die bekend staat om zijn steenachtige, goed doorlatende grond en koel zeeklimaat. Deze omstandigheden zijn perfect voor het verbouwen van druiven en de wijngaard is beplant met een verscheidenheid aan verschillende druivensoorten, waaronder Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay en Riesling.

Rapaura Springs zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken en de wijnmakerij heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om de impact op het milieu te verminderen. Deze omvatten het gebruik van natuurlijke meststoffen, het verminderen van het waterverbruik en het minimaliseren van het gebruik van pesticiden en herbiciden.

Het wijnbereidingsteam van Rapaura Springs gebruikt traditionele wijnbereidingstechnieken om hun wijnen te produceren, met de nadruk op het uitdrukken van het unieke karakter van de wijngaard en de Marlborough-regio. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en gesorteerd voordat ze voorzichtig worden geperst. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling om de frisse, levendige smaken van de druiven te behouden.

Naast zijn vlaggenschip Sauvignon Blanc produceert Rapaura Springs een reeks andere wijnen van hoge kwaliteit, waaronder Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay en Riesling. Deze wijnen staan bekend om hun zuiverheid van fruit, knapperige zuren en uitstekende balans, en ze hebben talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen van critici en wijnliefhebbers over de hele wereld.

Over het algemeen is Rapaura Springs een zeer gerespecteerde wijnmakerij die zich toelegt op het produceren van uitzonderlijke wijnen die het unieke karakter van de Marlborough-regio laten zien. Of je nu een Sauvignon Blanc-liefhebber bent of een liefhebber van goede wijnen in het algemeen, een fles Rapaura Springs zal zeker indruk maken.

 

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst