San Pedro

San Pedro

Viña San Pedro

San Pedro is een Chileense wijnmakerij gelegen in de Curicó-vallei, ongeveer 200 km ten zuiden van Santiago. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1865 toen het werd opgericht door de familie Correa Albano.

Tegenwoordig is San Pedro een van de grootste en meest gerespecteerde wijnmakerijen in Chili, die een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit produceert. Het wijnhuis heeft wijngaarden in enkele van de belangrijkste wijnregio's van Chili, waaronder de Maipo-vallei, de Colchagua-vallei en de Leyda-vallei.

San Pedro produceert een scala aan wijnen, waaronder onder andere Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Syrah en Chardonnay. Het wijnhuis staat bekend om zijn toewijding aan duurzame landbouwpraktijken, waaronder het gebruik van natuurlijke meststoffen, het verminderen van het waterverbruik en het minimaliseren van het gebruik van pesticiden en herbiciden.

Een van de bekendste wijnen uit San Pedro is de Cabernet Sauvignon uit het assortiment van 1865. Deze wijn is gemaakt van druiven uit de Maipo-vallei en rijpt 18 maanden in Franse eikenhouten vaten. Het heeft hoge beoordelingen gekregen van wijncritici, waaronder Wine Spectator en James Suckling.

San Pedro is een zeer gerespecteerde wijnmakerij die bekend staat om zijn toewijding aan het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de verschillende regio's van Chili weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst