Tenuta di Artimino

Tenuta di Artimino

Tenuta di Artimino

Het landgoed is geworteld in een belangrijke geschiedenis: een land bewoond door de Etrusken, toen een middeleeuws dorp met torentjes en aan het einde van de 16e eeuw een favoriete plek van de Medici-familie. In 1596 besloot Ferdinand I de' Medici hier zijn jachthuis te bouwen, de huidige Medici Villa La Ferdinanda, Unesco-werelderfgoed. Zoals illustere getuigenissen bevestigen, is dit land al eeuwenlang een echte bakermat van kunst, goed leven en wijn, waardoor de Medici-villa van Artimino een unieke plek is.

De Medici hielden van Artimino. In het bijzonder Ferdinand I, die op 19 januari 1596 aan zijn vrouw Christine de Lorraine schreef: "Ik was vandaag in Artimino en geloof me, uwe hoogheid, hier vond ik de lente".
Villa La Ferdinanda is in slechts vier jaar gebouwd naar het ontwerp van de beroemde architect Bernardo Buontalenti. Ook bekend als de Villa dei Cento Camini - Villa van de 100 schoorstenen, het is altijd de belichaming geweest van een adellijk landhuis.

Als er een plaats is waar wijn is geboren in Carmignano, dan is het zeker Artimino.
Er zijn gegevens uit 1680 over ploegen voor wijnstokaanplantingen rond de Villa, in opdracht van Cosimo III de 'Medici, die een paar jaar later de eerste productieregels in de geschiedenis creëerde. In het oude archief van het landgoed, in de kelder van de Villa, zijn nog steeds oude documenten bewaard die betrekking hebben op het werk in de wijngaarden en op het platteland.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst