Tenuta di Artimino

Tenuta di Artimino

Tenuta di Artimino

Tenuta di Artimino is een wijnmakerij gelegen in het hart van Toscane, Italië, in de provincie Prato. Het landgoed beslaat meer dan 732 hectare land, waarvan 160 wijngaarden. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen van hoge kwaliteit, waaronder Chianti, Chianti Riserva, Vin Santo en Super Tuscan-melanges. De wijngaarden zijn aangeplant met onder andere Sangiovese-, Cabernet Sauvignon-, Merlot- en Syrah-druiven en de wijnen worden gemaakt op traditionele wijze gecombineerd met moderne technologie.

De wijnmakerij Tenuta di Artimino zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken en gebruikt alleen natuurlijke meststoffen en pesticiden. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd voordat ze worden verwerkt in de ultramoderne wijnmakerij. De wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten en de wijnmakerij heeft een uitgebreide kelder voor het rijpen en bewaren van wijnen.

Het landgoed is gelegen in een schilderachtige omgeving, omringd door glooiende heuvels, olijfboomgaarden en wijngaarden.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst