Beaujolais wijnen per appellatie

Beaujolais wijnen per appellatie

Beaujolais

Beaujolais is een wijnstreek in Frankrijk die bekend staat om zijn rode wijnen, hoofdzakelijk gemaakt van de Gamay-druif. De regio staat beroemd om zijn levendige, fruitige wijnen en de unieke vinificatiemethode genaamd "carbonic maceration," die resulteert in wijnen met heldere fruitaroma's en zachte tannines. Beaujolais is verdeeld in verschillende appellaties, waarvan de belangrijkste en meest prestigieuze de tien crus zijn. Hieronder volgt een beschrijving van de Beaujolais-wijnen, elk met zijn eigen cru:

Brouilly: Gelegen in het zuiden van Beaujolais, is Brouilly de grootste cru. De wijnen zijn vaak fruitig, levendig en hebben een mooie structuur.

Chénas: Chénas is de kleinste cru en staat bekend om zijn wijnen met een robuust karakter en aroma's van rood fruit en bloemen.

Chiroubles: Chiroubles, gelegen op de hoogste hellingen, produceert lichte en elegante wijnen met bloemige tonen en frisse fruitigheid.

Côte de Brouilly: Aangrenzend aan Brouilly, op de heuvels van de Mont Brouilly, biedt Côte de Brouilly wijnen met diepte, concentratie en expressieve fruitaroma's.

Fleurie: Fleurie staat bekend om zijn elegante, bloemige wijnen met tonen van violet en rood fruit. Het wordt vaak beschouwd als een van de meest vrouwelijke crus.

Juliénas: Juliénas produceert wijnen met een krachtig karakter, vaak gekenmerkt door aroma's van kersen, pruimen en specerijen.

Morgon: Morgon staat bekend om zijn diepe, gestructureerde wijnen met complexe smaken van rood fruit, aardbei en soms een vleugje mineraliteit.

Moulin-à-Vent: Moulin-à-Vent wordt vaak beschouwd als de krachtigste cru met wijnen die diepte, structuur en rijpingspotentieel vertonen. Aroma's van zwarte bessen en bloemen zijn typerend.

Régnié: Régnié produceert toegankelijke en fruitige wijnen met een zijdezachte textuur en aroma's van rood fruit en bloemen.

Saint-Amour: Saint-Amour, vaak beschouwd als de meest romantische cru, biedt wijnen met delicatesse, aroma's van kersen en een lichte kruidigheid.

Elke Beaujolais-cru heeft zijn eigen unieke karakteristieken, en het verkennen van deze diverse appellaties biedt een boeiende reis door de prachtige wereld van Beaujolais-wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

27 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

27 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst