Benito Ferrara

Benito Ferrara

Benito Ferrara

Benito Ferrara is een wijnmakerij gelegen in het hart van Irpinia, Campanië, Italië. Het wijnhuis produceert al meer dan een eeuw wijn en staat bekend om zijn productie van hoogwaardige Fiano di Avellino DOCG-wijnen.

Het wijnhuis bezit ongeveer 8 hectare wijngaarden gelegen op een hoogte van 350-500 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden zijn aangeplant met Fiano, Greco en Falanghina druiven. De wijngaarden worden biologisch beheerd en de druiven worden met de hand geoogst.

Benito Ferrara produceert een scala aan wijnen, waaronder Fiano di Avellino DOCG, Greco di Tufo DOCG en Falanghina Irpinia IGP. De wijnen staan bekend om hun elegantie, complexiteit en balans. De Fiano di Avellino DOCG wordt gemaakt van 100% Fiano-druiven en rijpt 6 maanden in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft een lichtgele kleur, met aroma's van witte bloemen, honing en geel fruit. In de mond is hij fris, mineraal en evenwichtig.

De Greco di Tufo DOCG wordt gemaakt van 100% Greco-druiven en rijpt 6 maanden in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft een strogele kleur, met aroma's van witte bloemen, perzik en citrus. In de mond is hij fris, met een goede zuurgraad en een lange afdronk.

De Falanghina Irpinia IGP wordt gemaakt van 100% Falanghina-druiven en rijpt 6 maanden in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft een lichtgele kleur, met aroma's van citrus, groene appel en witte bloemen. In de mond is hij fris, met een goede zuurgraad en een aangename minerale toon.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst