Johannes Zillinger

Johannes Zillinger

Johannes Zillinger

Johannes Zillinger is een Oostenrijkse wijnmaker die bekend staat om zijn natuurlijke en biodynamische wijnbereidingspraktijken. Hij is gevestigd in de regio Weinviertel in Oostenrijk en beheert een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert.

Zillinger zet zich in voor duurzame en biologische landbouwpraktijken en is sinds 2013 biodynamisch gecertificeerd. Hij gelooft in het belang van biodiversiteit en cultiveert een scala aan druivensoorten, waaronder enkele die minder gebruikelijk zijn in de regio, zoals Syrah en Pinot Noir.

Zillinger produceert een reeks witte, rode en oranje wijnen die met minimale tussenkomst in de kelder worden gemaakt. Hij laat de wijnen fermenteren met inheemse gisten en vermijdt het gebruik van additieven of filtratie. De wijnen van Zillinger staan bekend om hun frisheid, levendigheid en zuiverheid van smaak.

Naast zijn wijnmaken is Zillinger ook een uitgesproken pleitbezorger voor duurzame landbouw en is hij betrokken bij verschillende initiatieven om de biodiversiteit en ecologische landbouwpraktijken in Oostenrijk te bevorderen.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst