Salentein Primus

Salentein Primus

Salentein Primus

Salentein Primus is een lijn van premium wijnen geproduceerd door Bodegas Salentein, een bekende wijnmakerij in de Uco-vallei van Mendoza, Argentinië. Het Primus-assortiment staat bekend om zijn hoogwaardige, terroir-gedreven wijnen gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven geteeld in de beste wijngaarden van de regio.

De Primus-lijn omvat verschillende variëteiten, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon en Chardonnay, evenals melanges. De wijnen worden gekenmerkt door hun diepe kleur, intense aroma's en complexe smaken, met een evenwicht tussen fruit, zuurgraad en tannines.

Salentein Primus Malbec is het vlaggenschip van het assortiment en staat hoog aangeschreven bij zowel critici als wijnliefhebbers. Het is gemaakt van 100% Malbec-druiven die worden geteeld in de hooggelegen wijngaarden van de Uco-vallei, waar de koele nachten en warme dagen bijdragen aan de ontwikkeling van intense aroma's en smaken. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eikenhouten vaten, wat de wijn complexiteit en structuur geeft.

Salentein Primus Cabernet Sauvignon is een andere veelgeprezen wijn in het assortiment. Het is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon-druiven, ook geteeld in de Uco-vallei. De wijn rijpt 14 maanden in Franse eikenhouten vaten, wat hem een rijk, complex smaakprofiel geeft met tonen van zwarte bessen, ceder en vanille.

De Salentein Primus Chardonnay is een witte wijn gemaakt van 100% Chardonnay-druiven geteeld in de hooggelegen wijngaarden van de Uco-vallei. De wijn rijpt 10 maanden in Franse eikenhouten vaten, wat hem een rijke, boterachtige smaak geeft met tonen van vanille, peer en appel.

Over het algemeen staan Salentein Primus-wijnen hoog aangeschreven vanwege hun kwaliteit en complexiteit, en ze zijn een geweldige weergave van het terroir en de wijntradities van de Uco-vallei in Argentinië.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst