Château du Nozet

Château du Nozet

Château du Nozet 

Château du Nozet is een wijnmakerij in het wijngebied van de Loire-vallei in Frankrijk, met name in de gemeente Pouilly-sur-Loire in het oostelijke deel van de Loire-vallei. Het landgoed beslaat ongeveer 18 hectare wijngaarden, voornamelijk beplant met de Sauvignon Blanc-druivensoort, die wordt gebruikt om de beroemde Pouilly-Fumé-wijnen te produceren.

Het wijnhuis is eigendom van baron Patrick de Ladoucette, die ook eigenaar is van andere beroemde wijndomeinen in de regio. De wijngaarden zijn gelegen op hellingen die uitkijken over de rivier de Loire en profiteren van een combinatie van kalksteen, klei en vuursteenbodems, die bijdragen aan de mineraliteit en complexiteit van de wijnen.

Château du Nozet produceert verschillende cuvées van Pouilly-Fumé, waaronder een vlaggenschipwijn gemaakt van druiven die zijn geteeld op de oudste wijnstokken van het landgoed. De wijnen staan bekend om hun elegantie, finesse en frisse zuren, evenals hun aroma's en smaken van citrus, groene appel en vuursteen.

Naast de Pouilly-Fumé-wijnen produceert Château du Nozet ook een kleine hoeveelheid rode wijn van Pinot Noir-druiven geteeld in de nabijgelegen gemeente Sancerre.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.