Condrieu

Condrieu

Condrieu

Condrieu is een kleine en prestigieuze wijnappellatie in de noordelijke Rhône-vallei van Frankrijk, gewijd aan de productie van witte wijnen van de Viognier-druif. Deze appellatie omvat de gemeenten Condrieu, Saint-Michel-sur-Rhône, en Vérin, en het is wereldwijd bekend om zijn opmerkelijke en expressieve witte wijnen.

Viognier, de enige toegestane druivensoort voor Condrieu-wijnen, gedijt uitstekend op de steile granieten hellingen langs de oever van de rivier de Rhône. De bodem en het microklimaat dragen bij aan de unieke karakteristieken van deze wijnen. Condrieu staat bekend om zijn weelderige, aromatische en full-bodied witte wijnen met een uitgesproken bloemig karakter. De aroma's en smaken omvatten vaak abrikozen, perziken, acaciabloesem en soms subtiele kruidige tonen.

Condrieu-wijnen zijn vaak complex en hebben een uitstekend vermogen om te rijpen, waarbij ze in de loop der jaren extra lagen van aroma's en textuur ontwikkelen. De productie is echter beperkt, wat bijdraagt aan hun exclusiviteit en gewilde karakter.

De appellatie Condrieu staat hoog aangeschreven onder wijnliefhebbers en kenners vanwege de unieke kenmerken van Viognier uit dit specifieke terroir. Deze witte wijnen behoren tot de meest verfijnde en zeldzame in de wereld en worden vaak geassocieerd met elegantie, finesse en een indrukwekkend aromatisch profiel.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst