Produttori Del Barbaresco

Produttori Del Barbaresco

Produttori del Barbaresco

Produttori del Barbaresco is een wijnmakerij in de wijnstreek Barbaresco in Piemonte, Italië. Opgericht in 1958, is het een coöperatie met 56 leden die Barbaresco-wijnen van hoge kwaliteit produceren. Het wijnhuis staat bekend om zijn traditionele wijnbereidingstechnieken, waarbij alleen Nebbiolo-druiven worden gebruikt uit wijngaarden in de Barbaresco-regio.

De wijngaarden van Produttori del Barbaresco zijn verspreid over negen verschillende gemeenten in de regio Barbaresco, met in totaal 100 hectare wijnstokken. De coöperatie exploiteert een ultramoderne wijnmakerij, waar de wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele technieken. De wijnen worden gefermenteerd in grote eikenhouten vaten en enkele jaren gerijpt voordat ze worden vrijgegeven, waardoor ze complex en goed uitgebalanceerd zijn.

De wijnmakerij produceert verschillende Barbaresco-wijnen, waaronder de vlaggenschipwijn, de Barbaresco DOCG. Andere wijnen geproduceerd door de coöperatie zijn Langhe Nebbiolo, Nebbiolo d'Alba, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba en Moscato d'Asti.

De wijnen van Produttori del Barbaresco hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen en staan hoog aangeschreven bij zowel wijncritici als wijnliefhebbers. De toewijding van de wijnmakerij aan kwaliteit en traditie heeft ertoe bijgedragen dat Barbaresco een van de belangrijkste wijnregio's van Italië is geworden.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst