Barbera d'Asti wijnen

Barbera d'Asti

Barbera d'Asti is een rode wijn afkomstig uit de regio Piemonte in Noord-Italië. Net als Barbera d'Alba wordt Barbera d'Asti gemaakt van de Barbera-druif, die traditioneel wordt verbouwd in Piemonte. Het specifieke gebied van productie is de provincie Asti.

Barbera d'Asti-wijnen staan bekend om hun levendige zuurgraad, fruitige aroma's en zachte tannines. Deze wijnen zijn vaak toegankelijk en kunnen relatief jong worden gedronken, hoewel sommige producenten ook Barbera d'Asti's van hogere kwaliteit maken die wat langer kunnen rijpen.

Het Barbera-druivenras gedijt goed in de heuvels van Piemonte, en de Barbera d'Asti-wijnen weerspiegelen vaak de terroireigenschappen van de regio. Ze kunnen variëren van lichte en frisse stijlen tot meer geconcentreerde en complexe varianten.

Barbera d'Asti is een veelzijdige wijn die goed samengaat met diverse gerechten, waaronder pasta, gegrild vlees en kazen. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van Italiaanse rode wijnen vanwege de combinatie van fruitigheid en toegankelijkheid.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst