AC Saint-Estèphe

AC Saint-Estèphe

Appellation Contrôlée Bordeaux Saint-Estèphe

Appellation Contrôlée (AC) Saint-Estèphe-wijn is een classificatie van rode wijn die wordt geproduceerd in de subregio Saint-Estèphe van de wijnstreek Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Saint-Estèphe-classificatie omvat alleen rode wijnen, die doorgaans worden gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. De druiven die in AC Saint-Estèphe-wijnen worden gebruikt, worden geteeld in specifieke wijngaardgebieden in de subregio Saint-Estèphe, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren. AC Saint-Estèphe-wijnen moeten ook voldoen aan strikte voorschriften met betrekking tot alcoholgehalte, restsuiker en andere factoren om consistentie en kwaliteit bij alle producenten te waarborgen.

De resulterende AC Saint-Estèphe-wijnen staan bekend om hun volle, complexe en robuuste karakter. Ze hebben doorgaans een diepe, donkere kleur en een rijk, intens smaakprofiel met tonen van donker fruit, zoals zwarte bessen en bramen, evenals hints van cederhout, tabak en aarde. Ze worden gekenmerkt door hun stevige tannines, goede zuurgraad en lange afdronk.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst