Weingut Heid

Weingut Heid

Weingut Heid

Weingut Heid is een wijnmakerij in familiebezit in Württemberg, Duitsland, met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw. De huidige eigenaren, Karl Heid en zijn zoon Matthias, vertegenwoordigen de vijfde en zesde generatie wijnmakers in de familie. Het wijnhuis beslaat een oppervlakte van 15 hectare, voornamelijk beplant met rode druivensoorten, waaronder Lemberger, Pinot Noir, Trollinger en Schwarzriesling.

Het wijnhuis beoefent duurzame wijnbouw, met de nadruk op minimale tussenkomst in de wijngaard en kelder. Ze gebruiken traditionele wijnbereidingsmethoden in combinatie met moderne technologie om wijnen van hoge kwaliteit te produceren die het unieke karakter van de regio Württemberg tot uitdrukking brengen. De wijnmakerij produceert een breed scala aan wijnen, van frisse en frisse witte wijnen tot volle rode wijnen en elegante rosés.

Enkele van hun vlaggenschipwijnen zijn de Lemberger GG (Grosses Gewächs) van de Steinberg-wijngaard, een krachtige en complexe rode wijn met aroma's van donker fruit, kruiden en tabak, en de Trollinger Alte Reben, een frisse en fruitige rode wijn gemaakt van oude wijnstok Trollinger-druiven.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst