Tre Monti

Tre Monti

Tre Monti

Tre Monti is een wijnmakerij in de regio Emilia-Romagna in Italië, met name in de heuvels rond Imola. Het wijnhuis werd in 1974 opgericht door Sergio Navacchia en zijn vrouw Thea. Het landgoed wordt nu gerund door hun kinderen, Vittorio en Navacchia, en hun gezinnen.

Tre Monti heeft in totaal 85 hectare aan wijngaarden die verspreid zijn over verschillende appellaties, waaronder Albana di Romagna DOCG, Sangiovese di Romagna DOC en Rubicone IGT. De wijngaarden van het landgoed zijn aangeplant op heuvelachtig terrein dat in hoogte varieert van 100 tot 300 meter boven zeeniveau. De bodems zijn een mix van klei en kalksteen, wat ideaal is voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit.

Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, waaronder zowel witte als rode wijnen. Enkele van de opmerkelijke wijnen geproduceerd door Tre Monti zijn hun Albana Secco "Vigna Rocca" en "Petrignone", hun Sangiovese Superiore "Campo di Mezzo", en hun mix van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, "Thea".

Tre Monti legt een sterke nadruk op duurzaamheid in hun wijnbereidingspraktijken. Ze gebruiken organische meststoffen en gebruiken geen synthetische herbiciden of pesticiden in hun wijngaarden. Bovendien hebben ze een fotovoltaïsch systeem geïnstalleerd om hernieuwbare energie voor de wijnmakerij op te wekken.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst