Domaine la Suffrène

Domaine la Suffrène

Domaine la Suffrène

Domaine La Suffrène is een vooraanstaand wijnhuis gevestigd in de regio Bandol, gelegen aan de mediterrane kust in het zuidoosten van Frankrijk. Het wijnhuis staat bekend om zijn opmerkelijke productie van premium wijnen, vooral die van de Moulin de la Roque-appellatie in Bandol.

De geschiedenis van Domaine La Suffrène gaat terug tot 1996, toen de gepassioneerde wijnmaker Pierre Clavel het domein oprichtte. Sindsdien heeft het wijnhuis een reputatie opgebouwd voor het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die de unieke terroir van Bandol weerspiegelen.

De wijngaarden van Domaine La Suffrène strekken zich uit over ongeveer 45 hectare en zijn beplant met traditionele druivensoorten, waaronder de Mourvèdre, Grenache, Cinsault en Syrah voor rode en roséwijnen, evenals de Clairette en Ugni Blanc voor witte wijnen. De wijngaarden profiteren van het mediterrane klimaat, met warme zomers, milde winters en een verkoelende invloed van de mistralwind.

Het wijnhuis streeft naar duurzame wijnbouwpraktijken en respect voor het milieu, met handmatige oogst en zorgvuldige vinificatieprocessen om de authenticiteit en expressie van elke wijn te behouden.

Domaine La Suffrène staat vooral bekend om zijn Bandol-wijnen, met name de rode wijnen die worden geproduceerd van de Mourvèdre-druif, die gedijt in de kalksteen- en kleibodems van de regio. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun diepe kleur, complexe aroma's van rijp fruit, kruiden en specerijen, stevige tannines en een uitstekend rijpingspotentieel.

De roséwijnen van Domaine La Suffrène zijn ook zeer gewaardeerd, met levendige fruitige tonen, frisheid en een aangename mineraliteit.

Met zijn toewijding aan kwaliteit en vakmanschap blijft Domaine La Suffrène een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in de regio Bandol, en zijn wijnen worden wereldwijd gewaardeerd door liefhebbers van premium wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst