Penley Estate

Penley Estate

Penley Estate

Penley Estate is een Australische wijnmakerij in Coonawarra, een wijnstreek in Zuid-Australië die bekend staat om zijn Cabernet Sauvignon. Het wijnhuis werd in 1988 opgericht door de familie Penley en is vernoemd naar de plaats waar de wijngaarden zich bevonden.

Penley Estate produceert een scala aan wijnen, waaronder Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en een blend in Bordeaux-stijl genaamd Phoenix. Het wijnhuis staat ook bekend om zijn reservewijnen, waaronder de Reserve Cabernet Sauvignon en de Reserve Coonawarra Cabernet Sauvignon.

De wijnbereidingsfilosofie van Penley Estate is gecentreerd rond het produceren van wijnen die evenwichtig, elegant en expressief zijn voor hun terroir. De wijngaarden van de wijnmakerij worden duurzaam beheerd en bevinden zich in het hart van Coonawarra, waar de Terra Rossa-bodem bekend staat om het produceren van hoogwaardige wijnen met kenmerkende mineraliteit en elegantie.

Naast zijn toewijding aan het maken van kwaliteitswijnen, staat Penley Estate ook bekend om zijn opvallende kelderdeur, ontworpen door de beroemde architect Robin Gibson. Het gebouw heeft een gebogen dak van golfplaten en is geïnspireerd op het pastorale erfgoed van de regio.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst