Paul Chavy

Paul Chavy

Domaine Chavy

Paul Chavy is een gerenommeerde wijnproducent in de Bourgogne, Frankrijk, die voortreffelijke wijnen maakt die het rijke erfgoed en terroir van de regio belichamen. Gelegen in het hart van de Côte de Beaune, omvat het landgoed 13 hectare wijngaarden, voornamelijk beplant met Chardonnay en Pinot Noir, twee iconische druivensoorten die de wijnbereiding van de regio bepalen.

De passie van de familie Chavy voor wijnbouw dateert uit de 19e eeuw en het landgoed is van generatie op generatie doorgegeven, waardoor een diep begrip van het land en de nuances van elk perceel is verzekerd. Hun toewijding aan duurzame praktijken komt duidelijk tot uiting in het wijngaardbeheer, waar ze organische en biodynamische technieken gebruiken om de wijnstokken te verzorgen en de natuurlijke omgeving te behouden.

In de wijnmakerij wordt nauwgezette zorg besteed aan het behoud van de integriteit van het fruit, zodat elke wijn het unieke karakter van zijn terroir weerspiegelt. De Chardonnay-druiven worden met de hand geplukt en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, waardoor hun natuurlijke frisheid en elegantie naar voren komen. Voor de Pinot Noir wordt een combinatie van traditionele vinificatiemethoden en moderne technieken gebruikt, wat resulteert in wijnen boordevol finesse, complexiteit en balans.

De wijnen van aul Chavy hebben lovende kritieken gekregen en zijn gewild bij kritische wijnliefhebbers over de hele wereld. Ze zijn de belichaming van fijne Bourgogne en bieden een kijkje in de rijke geschiedenis van de regio en de passie van de familie Chavy voor het maken van uitzonderlijke wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst