Domaine du Jas d'Esclans

Domaine du Jas d'Esclans

Domaine du Jas d'Esclans

Domaine du Jas d'Esclans is een wijnmakerij gelegen in de regio Provence in Zuidoost-Frankrijk, bekend om zijn productie van kwalitatieve roséwijnen. Het domein bevindt zich in de buurt van het dorp La Motte en is een van de vele wijnproducenten in de regio die bekend staat om de productie van Provence roséwijnen.

Het wijndomein ligt in een schilderachtig landschap en maakt gebruik van de gunstige klimatologische omstandigheden van de regio, zoals de warme zomers en de nabijheid van de Middellandse Zee, om uitstekende druiven te verbouwen. Het staat vooral bekend om zijn roséwijnen die vaak worden gewaardeerd om hun frisheid, fruitige aroma's en uitgebalanceerde smaken.

Het Domaine du Jas d'Esclans richt zich voornamelijk op de productie van roséwijnen, die typisch gemaakt worden van druivensoorten zoals Grenache, Cinsault, Syrah en mogelijk ook enkele andere lokale druivenvariëteiten die typerend zijn voor de regio. De wijnen zijn vaak licht van kleur en vertonen levendige aroma's van rood fruit, zoals aardbei, framboos en soms ook florale tonen.

De wijngaarden worden met zorg onderhouden en de druiven worden met de hand geoogst om de beste kwaliteit te garanderen. Het domein kan moderne technieken combineren met traditionele wijnbereidingsmethoden om wijnen te produceren die de kenmerken van de Provence terroir weerspiegelen. De wijnen van Domaine du Jas d'Esclans zijn gewild bij liefhebbers van Provence roséwijnen vanwege hun toegankelijkheid, fruitigheid en uitstekende kwaliteit.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst