Ventisquero

Ventisquero

Vina Ventisquero

Ventisquero is een Chileense wijnmakerij gelegen in de Maipo-vallei, ongeveer 70 km ten zuidoosten van Santiago. Het wijnhuis werd opgericht in 1998 en kreeg al snel erkenning voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van Chili laten zien.

Ventisquero heeft wijngaarden in enkele van de belangrijkste wijnregio's van Chili, waaronder de Maipo-vallei, de Casablanca-vallei en de Colchagua-vallei. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere, Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Een van de bekendste wijnen uit Ventisquero is de Pangaea. Deze wijn is een blend van druiven uit vier verschillende wijngaarden, elk met een uniek bodemtype en microklimaat. Het rijpt 18 maanden in Franse eikenhouten vaten en heeft hoge beoordelingen gekregen van wijncritici zoals James Suckling en Wine Enthusiast.

Ventisquero zet zich ook in voor duurzame landbouwpraktijken, het gebruik van natuurlijke meststoffen, het verminderen van het waterverbruik en het minimaliseren van het gebruik van pesticiden en herbiciden. De wijnmakerij is ook betrokken bij verschillende sociale en ecologische initiatieven, waaronder de bescherming van de met uitsterven bedreigde huemulherten in Chili.

Over het algemeen is Ventisquero een zeer gerespecteerde wijnmakerij die bekend staat om zijn toewijding aan het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van Chili laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

26 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

26 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst